Over mij

Precies een week na de moord op Martin Luther King zag ik het levenslicht in het noord-Groningse Delfzijl. Terwijl de hippies druk bezig waren de wereld te verbeteren, groeide ik op met de fabeltjeskrant, TiTa Tovenaar en Avro’s Toppop. Platenspelers, bandrecorders, microfoons, filmcamera’s en cassettedecks waren mijn favoriete speelgoed en tegen de tijd dat de disco-periode in alle hevigheid de wereld veroverde wist ik al dat ik diskjockey wilde worden. Helaas waren er in het voortgezet onderwijs geen lespakketten die aan mijn eisen voldeden dus gebruikte ik in mijn pubertijd de populaire zender Veronica, toen nog Jong Snel en Wild, als mijn inspiratiebron voor alles wat ik wilde leren op het gebied van media. In mijn zelfgebouwde studiootje op mijn zolderkamertje in mijn ouderlijk huis stoomde ik mijzelf klaar voor de grote wereld.

De mediawereld in zonder diploma
Zonder diploma verliet ik de Mavo, verdiende jaren lang mijn geld als diskjockey in verschillende discotheken in binnen en buitenland en pakte alle kansen die ik kon krijgen om te groeien in de wereld van radio, videoproducties en geschreven media. Eigen radiostations, zowel illegaal als legaal, een eigen multi mediabedrijf, redacteur bij een regionale krant, producent van bedrijfsflms, redacteur bij een glossy, PR Manager, cameraman van Mental Theo voor TMF en zelfs een functie als figurantencoördinator op de set van de BNN serie Costa!…. ik heb het allemaal mogen en kunnen doen. Vanaf 2003 heb ik 8 jaar in het Spaanse Salou gewoond en gewerkt en daarna nog 2 jaar in het zuiden van Noorwegen in het skioord Gautefall. In al die jaren heb ik niet alleen een hoop geleerd en veel ervaring opgedaan maar ook een zeer avontuurlijk leven gehad.

De prijs voor mijn turbulente leven
Na ruim 27 jaar keihard presteren en werken in zowel de horeca als de mediawereld, waarbij ik geestelijk en lichamelijk roofbouw op mijzelf pleegde, gebeurde in de zomer van 2014 het onvermijdelijke…. Ik raakte in een zware burn-out en een depressie. Wat volgde was een harde strijd van ruim 3 jaar. Een periode waarin ik, dankzij professionele hulp, met mijn verleden, mijn levenstijl en vooral mijn karakter geconfronteerd werd. De prijs voor mijn avontuurlijke maar ook turbulente leven, als gevolg van een aantal nare ervaringen in mijn jeugd. Ik heb tijdens de strijd om uit mijn burn-out te komen veel geleerd, vooral over mijzelf en het leven. Wijze lessen die ik nog dagelijks toe moet passen om niet weer in mijn oude rol terug te vallen, waardoor ik de horeca, mijn vak als diskjockey en mijn werkzaamheden in de mediawereld vaarwel heb gezegd.

Geen strijd zonder overwinning
Uiteindelijk ben ik uit het dal geklommen en zie mijn voormalige burn-out nu als de beste levensles die ik ooit heb mogen hebben. Ik heb er een veel beter leven door gekregen. Ik schrijf nog steeds verhalen en columns, produceer video- en audioproducties, maak foto’s en ben nog elke dag met muziek bezig, met dit verschil dat ik het in alle rust als hobbie doe en er geen werkdruk of prestatiedrang meer achter zit. Mijn avonturen uit het verleden, hoe wild en onstuimig soms ook, koester ik als mooie herinneringen want ik heb het allemaal mee mogen maken en kan er nog vele verhalen over schrijven, ondersteund door foto’s en video’s.

Welkom op mijn website. Ik hoop dat ik je kan laten genieten, lachen, verbazen en af en toe aan kan zetten tot een overdenking met mijn verhalen, ervaringen, avonturen.

René Gardenier

6 Thoughts on Over mij
  Dita Spaargaren
  19 Aug 2018
  4:22pm

  Hoi René ik ben blij dat ik je nu weer een beetje kan volgen . Ik vond het zo jammer dat je niet meer op FB was en ook de “ we zijn er bijna” weg waren. Ik had ze opgeslagen want omdat ikzelf erbij was , was het echt lachen , maar ook je serieuze stukken vind ik interessant . Alles was dus ineens verdwenen , maar nogmaals ik ga je weer volgen via deze weg . Groetjes Dita

  Brenda
  17 Jul 2018
  10:56am

  Hoewel ik je al goed ken ga ik nu op mijn gemakje maar eens even alles lezen.
  Dus ik ben nog wel even zoet.
  Goed bezig Kanjer!

  Fineke
  3 Sep 2018
  4:09pm

  Leuk de havendagen….jammer dat het jou zoveel kost..nu maar even gas terug! Als ik wat kan doen voor jou dan hoor ik dat? Knuffel!😘❤️🙂

  9 Oct 2018
  8:00pm

  Goh maatje…zo herkenbaar sommige zaken die je beschrijft in je blog. Tja de horeca is een fake wereldje die je veel kortstondig plezier opleverd…but it comes with a price….De prijs vond en vind ik te hoog. Ook ik heb een burn out gehad in 2012. Helemaal van de wereld door de medicatie en mijn gezin die een soort Bagwan vs Cruella De Ville op de bank zag hangen. Gezellie he … Ik heb de kop er weer veur, maar moet mijn grenzen blijven bewaken. Eens een pleaser altijd een pleaser. Heb een trauma van de zin ‘Lief zijn hoor’ ..Nou ik ben niet altijd lief en wil dat ook niet altijd zijn. Ik wil mezelf zijn en wie dat is….dat is nog steeds niet volledig duidelijk.
  Ik ben blij voor je dat je opkrabbelt..het blijft altijd wel een rocky road, maar het ergste is voorbij zodra je wil vechten voor jezelf en je gezondheid.
  Proud of you buddy. xxxx.

Laat een reactie achter

Je reactie wordt voor het plaatsten eerst behandeld door een moderator.